Deze Coworking Space in Londen straalt Franse minimalistische stijl uit

Als er tegenwoordig een woord ontbreekt in de beschrijving van samenwerkende ruimtes (vooral hier in de staten)het is verfijning. Hoewel veel van hen leuk, licht, helder, open, speels en – ja – nog steeds inspirerend zijn, zijn er niet zo veel die ik chic van aard zou noemen. Voor de (ahum) volwassener lid met smaak. (Soho House is de enige die echt te binnen schiet, en dat is niet zozeer een werkruimte als een ledenclub.)

Maar onlangs heb ik een paar verbluffende ruimtes zien opduiken over de vijver, en dit is misschien wel mijn meest favoriete tot nu toe. De Huckletree Public Hall in Londen ontworpen door Sella. Gevestigd in een gebouw uit de Franse Renaissance, heeft het glamour en persoonlijkheid, maar niet genoeg om je te overweldigen terwijl je e-mails hacken. Ik zou het Franse minimalistische stijl noemen. En – ga maar zitten – de keuken is mijn meest favoriete onderdeel …

Die pistache vermengd met groen marmer voor wat moderne monotone actie, geaccentueerd door een rijk kobaltblauw is rustgevend in palet en verkwikkend in stijl. De reden waarom dit moderne ontwerp voor mij werkt, is omdat het zo goed contrasteert met de historische details van de ruimte. Ik weet niet zeker of ik hiervoor zou gaan, zeg maar een gloednieuw hok. Of op een trendy toon zoals roze. Maar hier voelt het fris en leuk.

De gigantische banket met een rugleuning die eigenlijk een enorm kussen is geweldig. Ik ben dol op dit focuspunt en alle rondingen in de ruimte. Het heeft dat geweldige Franse bistro-gevoel – verheven. En ik kan natuurlijk niet over de architectuur heen komen. De bogen, die geschilderde deuren, de klassieke kroonluchters en al het sierwerk. Gah! Het is allemaal prachtig.

Ik hou van de patio voor werkgesprekken in de open lucht, koffiedates en een kleine verandering van omgeving.

Zoals je je kunt voorstellen, is de receptie net zo prachtig, maar in een super diep blauw dat gezellig en gastvrij aanvoelt. De marmeren mantel is een showstopper – het is gewoon jammer dat het niet functioneel is! Praten over een warm welkom. Nogmaals, de mix van modern en historisch met ingetogen inrichting is gewoon perfect.

Van de hint van groene verf hier, stel ik me voor dat het trappenhuis van de ingang naar het café leidt, maar er zijn verschillende andere mooie ruimtes in het gebouw, waaronder deze gemeenschappelijke hoofdruimte …

Ik hou van de pop roze verf rond de ramen! Het doet me denken aan de architectuur in ons allereerste kantoor, die ik ongelooflijk mis. Het is zeldzaam voor degenen onder ons aan de westkust om zelfs een dosis van dit soort karakter in een ruimte te krijgen! Ik moet zeggen dat dit een coworking office is waar ik absoluut bij zou komen.