Kamer van de week :: Europese stijl in een woon- en eetruimte

Terwijl mijn jacht naar de perfecte stukken voor onze eetkamer doorgaat, heb ik mijn gedachten op verlichting gericht, en een klassieke schoonheid is de duizeligheid hanger te zien in de ruimte van vandaag. Het is een stijl die steeds weer opduikt in veel van mijn favoriete Europese huizen, en dit huis is geen uitzondering! Hoewel ik niet zeker weet of het thuis zal werken, wil ik er elke keer als ik het zie er een (pssst, ze komen in vele afwerkingen!).

Maar terug naar dit huis: wat ik leuk vind aan deze twee kamers, ontworpen door Estudio Maria Santos in Madrid, is de manier waarop de ruimtes uit elkaar spelen! Dit is een andere belangrijke factor in onze eigen woon- en eetkamer, dus ik neem een ​​aantal aanwijzingen uit deze verouderde Europese stijl terwijl ik probeer een beetje van die blik in mijn huis te brengen.

eetkamer in Europese stijl met een mix van modern en antiek door estudio maria santos

De eetkamer is een ongelooflijke mix van enkele serieuze favorieten! Ten eerste: ik hou van het antieke scherm dat als kunst aan de muur is bevestigd. Een geweldige herinnering om altijd aan stukken te denken waar je van houdt en hoe je ze kunt gebruiken!

Maar laten we alle elementen hier bekijken: we hebben antiek, wereldwijd en modern allemaal samen en werken ongelooflijk goed. Ik vind het leuk dat het vol aanvoelt, maar niet overdreven. De manier waarop de stille patronen in het kunstspel van de gewaagde strepen fantastisch zijn. En terwijl er hier veel lijnen zijn (lijnen in het tapijt, stoelen en hanger), voor mij houdt de herhaling van dit patroon het oog in beweging terwijl ik me niet duizelig voel.

verborgen ingebouwde kasten als scheidingswand tussen de eetkamer en de woonkamer

Aan de andere kant van de eetkamer zorgt geniaal kleine ingebouwde planken voor tafeldecor voor mooie opslag en kaders het uitzicht terug in de woonkamer.

ingebouwde kasten omkaderen het uitzicht van eetkamer naar woonkamer

klassieke Europese stijl in neutrale kleuren in deze flat van Madrid door estudio maria santos

Een kamer als deze geeft me het gevoel dat grote open ruimtes worden overschat. Wat heerlijk om een ​​gezellige woonkamer met twee banken te hebben, perfect om bij de open haard te loungen of met gasten in een perfect gemoedelijke omgeving in te pakken. De extra ruimte voor de antieke chaise zorgt voor wat ademruimte.

antieke chaise longue met moderne bijzettafel en verlichting

Nogmaals, je zult hier de mooie mix van klassiek en modern opmerken. De bijzettafels voegen beide sculpturale elementen toe, de kunst is een gewaagde hit van kleur en de vloerlamp is een statement op zich!

klassieke Europese stijl in neutrale kleuren in deze flat van Madrid door estudio maria santos

klassieke Europese stijl in neutrale kleuren in deze flat van Madrid door estudio maria santos

Ik denk echt niet dat ik iets zou veranderen! Ik ben dol op de lay-out, alle elementen, de schaal en het palet.