Roundup :: 13 eettafels minder dan $ 2K (en welke ik debatteer voor onze eetkamer make-over!)

Inmiddels moet u zich er allemaal van bewust zijn dat ik vanuit een designstandpunt super vastzit. Ik heb er een post over geschreven hier, en in dat bericht heb ik vermeld hoe de laatste stap bij het aanpakken van een kamer waar je problemen mee hebt, is om te beoordelen wat werkt en wat niet. Dus ik deed. Ik deed een stap achteruit en stelde me voor: als ik helemaal opnieuw zou beginnen, wat zou ik dan behouden en wat zou er blijven? Met welke items kan ik afstand doen of wil ik overstappen?

Omdat ik niet iemand ben die te gehecht raakt aan meubels (over het algemeen), Ik kon bijna alles in deze kamer laten gaan. Maar omwille van het budget, en omdat ik echt van ze houd, is er een item dat ik hier wilde blijven, en dat zijn onze eetkamerstoelen. Wat betreft andere items, sommigen van jullie hadden voorgesteld het kleed te verwisselen, dus ik ga dat zeker proberen. Ik heb de muren ook in alle opzichten opnieuw bedacht: verfkleur, kunst, noem maar op. Maar je weet wat de olifant in de kamer is: de eettafel. Nou raad eens? Ik heb eindelijk eindelijk Tenslotte kreeg groen licht van mijn hubs om het te vervangen!

Nu kunnen jullie sterke feministen of over-the-house ontwerpers misschien zijn “Waarom heb je de toestemming van je man nodig, doe het gewoon!”. Maar zoals velen van jullie weten, is het niet zo eenvoudig. Zelfs als het met tegenzin en vanwege mijn voortdurende pesterijen, ik werkelijk moet mijn wederhelft aan boord zijn met grotere beslissingen in huis. En ik denk dat hij eindelijk besefte dat ik nooit zou stoppen met gedoe met ruimte tenzij ik een tafel kreeg die ik echt wilde. ZO. Het is tijd om deze ruimte volledig opnieuw te bedenken, en ik heb je hulp nodig !!!

Laten we hier meteen op ingaan! Velen van jullie suggereerden dat onze eetkamer te veel harde hoeken heeft en dat we een ovale tafel moeten proberen. Lemme zeg je: dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In een ideale wereld zou ik mijn droomtafel kopen Nickey Kehoe, maar bij $ 7k gebeurt dat niet. Ik zou hier graag ovaal zijn, maar ik heb het moeilijk jongens.

Het dichtste dat ik heb gevonden is deze tabel uit Anthropologie die niet langer beschikbaar is, behalve in het VK. Ik had er voor altijd een bladwijzer van gemaakt, maar het voelde te duur voor eikenfineer (versus massief eiken) en tegen de tijd dat het in de verkoop ging, haalde ik de trekker niet snel genoeg over en het was weg. Ik veronderstel dat het het beste is, maar ik huil er nog steeds om. Er is echter een mededinger waar ik graag uw mening over wil weten. Meer daarover in een seconde.

eiken eettafel en stoelen met oversized zwarte hangers | studio mcgee

Mijn eerste neiging toen ik naar tafels begon te kijken, was meteen met eiken te gaan. Jullie hebben het huis gezien – je weet hoeveel ik van deze toon hou. Dit is een veilige gok voor mij, en sinds deze tafel behoefte aan om onze tafel voor altijd te zijn, zou ik me vrij zeker voelen van deze optie. Een lichter hout zal onze huidige stoelen complimenteren terwijl ze ook contrasteren alleen maar een beetje.

Mijn enige zorg is: hebben we al teveel eik? Is het saai met de stoelen? En om eerlijk te zijn, heb ik moeite om er een in de juiste maat te vinden (allemaal te groot of te klein), met die natuurlijke afwerking die ik echt leuk vind. Ik ben 100% ongeduldig nu ik hier groen licht op heb en ik wil een nieuwe tafel zoals gisteren! Dus wachten op de perfecte om mee te gaan, kan moeilijk voor mij zijn om te doen. Ook een pro-tip: dit is de tijd van het jaar waarin alle restaurants worden verkocht, dus het is een goed moment om te kopen!

Ok, dus als het geen eik is, dan … wat?

zwarte tafel en eiken eetkamerstoelen met stoffen hangers

eiken eetkamerstoelen met lederen kussens en zwarte tafel barnsteen interieurs

Ik wed dat je zwart niet zag aankomen. Er is niet veel van in ons huis, maar als er één kamer is die het aankan (en misschien zelfs nodig?), het is de eetkamer. Ik zou absoluut enkel en alleen doe het op een gekleurd hout. Ik ben dol op de manier waarop het eruit ziet met de warme toon van de stoelen, en het zou wat focus aan de ruimte geven! Een deel van wat hierin ontbreekt, is verankering en focuspunten, en een zwarte tafel kan daar echt bij helpen.

En tot slot hebben we de tegenovergestelde optie: wit … of echt lichtgrijs.

grijze tafel en houten eetkamerstoelen studio mcgee

Deze tafel werd op maat gekleurd door Studio Mcgee voor een van hun klantprojecten. Ik ben absoluut dol op de zachtheid ervan en dat het anders voelt dan de meeste opties die er zijn. Ik vond dit beeld eigenlijk tijdens het zoeken naar een fatsoenlijk exemplaar van een witte tafel die niet overdreven beachy of boerderij voelde. Ik kon er geen vinden … wat misschien een teken is om weg te blijven van wit! Behalve … een van mijn opties bevat absoluut een witte tafel die ik eigenlijk echt graaf.

Dus nu dat ik uren en uren heb doorgebracht en uur hier op zoek naar opties, vond ik een aantal echt prachtige tafels. Sommigen van deze zijn degenen die voor mij rennen, terwijl anderen slechts enkele verdomde goede deals of mooie stukken zijn. En omdat je misschien in dezelfde winkelboot zit als ik, dacht ik dat ik ze allemaal zou delen! Oh, en, psssst, ze zijn allemaal onder $ 2.000 omdat dat mijn budget voor dit stuk was! Ik zal ze hieronder allemaal linken (zoals gewoonlijk) maar het is een lange lijst, dus blijf scrollen …

eiken eettafels onder $ 2K roundup op Coco Kelley

1 west elm | 2. anthropologie | 3. Muuto | 4. blauweregen | 5. aardewerk schuur | 6. etsy | 7. joss & main | 8. serena & lelie | 9. verjonging | 10. vier handen | 11. ikea | 12. anthropologie UK | 13. hooi

Oké, dus ik moet de allereerste tafel op deze lijst noemen, omdat je, als je een ontwerper of zelfs een designliefhebber bent, je misschien de klassieke Crate & Barrel Big Sur-eettafel herinnert waar vrijwel iedereen van hield. Nou ja, recentelijk(Ish) stopgezet en deze tabel is een dode bel. Ik heb geen idee of de kwaliteit hetzelfde is, maar ik ben blij iemand te zien (een concurrent, niet minder!) terugbrengen! Mijn enige klacht is dat het maar in twee maten komt – klein en groot – zonder dat er iets tussen zit. Ugh.

Tweede oproep is de allerlaatste tabel op deze lijst. Dit is mijn ovale tafel met eenhoorn. En er direct boven hebben we mijn ideale dikke boerderij ovale tafel om het mee te vergelijken. Je kunt zien waarom ik de boerderij zo leuk vind, maar Ik hou echt heel veel van de Hay-versie en ik begin me te realiseren dat het misschien een betere optie is met mijn huidige stoelen.

Wat de rest van hen betreft, sommige zijn uitgesloten op basis van maat, afwerking of stijl die niet helemaal kloppen. Dit zijn uw laatste kanshebbers:

Voor het plezier heb ik de verlichting in elk van deze opties ingeschakeld, maar maak je geen zorgen – ik heb nog niets uitgezocht. Tafel eerst! Dan al het andere. Omwille van gezond verstand heb ik ervoor gekozen om de kamer te tonen met een neutrale verfkleur versus het huidige blauw, omdat de kans groot is dat we zullen schilderen. Het kunstwerk hangt er momenteel in onze slaapkamer, maar zou hier potentieel kunnen werken. En het vloerkleed heb ik zojuist besteld, dus vingers gekruist dat het werkt!

Nu dat is uit de weg … wat vind je van deze tafel !? De slankere benen voelen me eigenlijk aardig omdat de benen op de stoelen zo kieskeurig zijn.

Voors: Ik vind het geweldig dat het een curve toevoegt aan de ruimte. Leuk vinden veel. De lengte is perfect – net iets korter dan wat we nu hebben. En het is massief eiken.

Cons: Het is magerder dan andere tafels – meet 33,5 “. Onze huidige eettafel is bijna 40”, dus het voelt als een grote verandering. We zouden overal een kleinere tafel krijgen en ik weet niet zeker of dat goed is.

Mijn tweede nummer twee is deze eenvoudige Parsons-stijl uit Rejuvenation. Het is super vergelijkbaar met de ovale tafel in toon, maar in een klassieke rechthoek en een meer gemiddelde diepte.

Voors: De vorm is klassiek en daarmee kan de rest van de kamer echt flexibel in stijl zijn!

nadelen: Klassiek kan voorspelbaar aanvoelen en ik wil me er binnen een jaar niet mee vervelen. Ik zou het niet erg vinden met iets meer karakter.

Hoewel ik nog geen onderzoek naar zwarte tafelopties heb gedaan, dacht ik dat ik deze zou proberen (van restauratiehardware) zodat jullie konden zien hoe een eenvoudige tafel in een donkere houtskool op zijn minst een beetje dramatischer kan zijn dan de eiken optie. Wat denk je?

Voors: Groot contrast, en het verankert echt de kamer. Ik hou ervan hoe het ook het beetje zwart in de stoelen naar voren brengt! Ik voel me meer aangetrokken tot deze eenvoudige vorm in het zwart dan in de eik.

nadelen: Visueel zwaar en meer een risico voor mij. Hoewel ik probeer geen beslissingen te nemen op basis hiervan, moet ik ook altijd overwegen hoe het hier zal zijn om met een zwarte tafel tegen iets lichters te schieten.

En last but not least … een tafel die je nog nooit zag aankomen! Dit is de uitschuifbare versie van de Serena & Lily-tafel die ik in de samenvatting heb laten zien. Normaal gesproken zou dit niet in mijn budget zitten, maar omdat ik wat krediet bij hen te besteden heb, brengt het de prijs naar een redelijke marge voor mij! Ik heb ook een monster besteld omdat ik het wit persoonlijk wilde zien en ik moet zeggen dat ik het leuk vind dat het in persoon een beetje zachter wit / grijs is. Verrassend genoeg leest dit mij geen overdreven boerderij of strandhuis – maar ik zou graag een second opinion daarover ontvangen.

Voors: Het feit dat deze tabel begint bij 72 “en uitkomt op 96” is een reusachtig deal voor mij. Jullie weten dat ik dol ben op entertainen, dus het hebben van een tafel die kan groeien is een grote bonus. Ik vind het ook geweldig dat wanneer het niet wordt uitgebreid, dit ons meer ruimte geeft om mee te werken!

nadelen: Mijn man zal het waarschijnlijk haten omdat het wit is. Nogmaals, net als de zwarte, neem ik het risico dat ik er de komende jaren niet zoveel van zal houden.

Dus wat wordt het, design vrienden ?? ik heb nodig allemaal de gedachten en meningen hierover !! Stem hieronder alsjeblieft, maar ik hoor ook graag je feedback en redenen waarom je de een boven de ander leuk vindt !!